Acties


Actie rond leegstand in Lier
juli 2016

Je kan er niet om heen: de leegstand in de winkelstraten steekt de kop op. Jammer, want Lier heeft voor jong en oud heel wat in haar mars. De leegstand staat in fel contrast met al wat bruisend en levendig is, en dat willen de jongeren graag onder de aandacht brengen.

De afgelopen weken schreef JONGCD&V Lier een nota uit waarin ze enkele suggesties beschrijven om de leegstand tegen te gaan. Ondertussen mochten ze al op gesprek bij de burgemeester, en zullen ze hun standpunten ook mogen toelichten op de Economische Raad in september.

Begin juli trokken onze jongeren ook de straat op om de leegstand onder de aandacht te brengen.

Bekijk hier de nota.

 

Actie klimaatplan
december 2015

Om het stadsbestuur er aan te herinneren dat ze beloften maakten door het Klimaatplan 2030 te ondertekenen, bezorgde JONGCD&V hen in december een thermometer en een nota waarin ze oproepen om beter te communiceren, sensibiliseren en actie te ondernemen.

Bekijk hier de brief.

 

Actie gehoorbescherming
augustus 2015

De schadelijke impact op gehoor wordt nog steeds erg onderschat. Daarom deed JONGCD&V Lier-Koningshooikt een sensibiliseringsactie rond gehoorbescherming.

Ze deelden gratis oordoppen uit aan de bezoekers van Lier Centraal en schonken een kortingsbon voor gehoorbescherming op maat, waarvoor ze samenwerkten met een lokaal hoorcentrum.