Stijn Coenen lijsttrekker CD&V Lier-Koningshooikt in 2018


Toon titel: 
Toon deze titel in de nieuwsbrief

Stijn Coenen (39) trekt de lijst van CD&V Lier-Koningshooikt bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Op een teamdag van het lokale partijbestuur werd zijn lijsttrekkerschap unaniem bekrachtigd. 

“Lier is een té toffe stad om je níet te engageren”, steekt Stijn van wal. “Ik wil voor de scheut positivisme zorgen waar onze fantastische stad, volgens mij, nood aan heeft. Naarmate mijn engagement binnen CD&V groeide, besefte ik steeds sterker hoe graag ik Lier & Koningshooikt wel zie. Ik geloof enorm in de mogelijkheden van onze stad, maar er is nog ruimte voor een pak lef en gedrevenheid. En een vleugje toekomstvisie.”

Welke thema’s liggen Stijn nauw aan het hart? “Sowieso ondernemerschap. Initiatief nemen. De zaken vastpakken. Dat gaat verder dan enkel ‘economisch’ ondernemen. Het heeft ook een sociale component. Ook een vereniging ‘onderneemt’. Ik geloof rotsvast dat als mensen met ideeën ruimte en kansen krijgen, vernieuwende oplossingen ontstaan die goed zijn voor de ondernemers zelf, voor de verenigingen en de hele samenleving. Op die manier versterk je volgens mij ook de zorg voor elkaar en geef je mensen kansen.” 

De nieuwe, frisse wind die binnen CD&V Lier-Koningshooikt waait, speelde zeker mee bij de beslissing in te gaan op de vraag van de partij. “Ik ben nu al even actief binnen CD&V en vanaf het allereerste moment had ik daar een fijn en geloofwaardig gevoel bij. Authentieke mensen met een hart voor Lier & Koningshooikt. Ik voelde de ‘goesting’ om écht iets te maken van de partijvernieuwing. Ik geloof in deze ploeg.” 

Afdelingsvoorzitter Maxime Penen bevestigt dat die vernieuwing volgend jaar ook zichtbaar zal zijn op de rest van de lijst. “We gaan voor een goede mix van mensen met jarenlange lokale ervaring en ‘jong geweld’, van mensen met een ‘CD&V-stamboom’ en mensen die zich elders inzetten voor Lier & Koningshooikt. Mensen die verbinden. Mensen die bruggen bouwen.” 

Ook Koen Breugelmans, huidig fractieleider in de gemeenteraad, zal een belangrijke rol hebben. Hij is opgetogen: “De politiek en de manier van aan politiek doen, evolueren voortdurend. Nieuwe, enthousiaste mensen met een frisse kijk moeten de kans krijgen hun inspirerende ideeën waar te maken. Met Stijn als lijsttrekker geven wij een sterk signaal. Hij geniet mijn volle steun.” 

Op haar volgende nieuwjaarsreceptie (20 januari 2018) zal de partij meer uitleg geven over de rest van de lijst.

Toon beeld over de gehele breedte: 
ja